Raviolisoep met rundergehakt en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Raviolisoep met rundergehakt en basilicum

Raviolisoep met rundergehakt en basilicum

met Grana Padano en basilicumcrème

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Verse basilicum en oregano

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

50 gram

Paprikareepjes

45 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

450 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2842 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels18.8 g
Eiwitten31.8 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot en kook de pasta 11 - 13 minuten. Houd de pasta apart zonder af te gieten.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak het gehakt in 2 minuten los.
  • Rasp ondertussen de wortel.
  • Voeg de wortel en de paprikareepjes toe aan het gehakt en bak nog 2 minuten.
Pasta koken
2
  • Blus het gehakt af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de suiker en tomatenblokjes toe. Laat 1 minuut zachtjes indikken.
  • Voeg de oregano toe aan de saus, breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes sudderen op middelhoog vuur.
Afmaken
3
  • Voeg de pasta en de bouillon toe aan de tomatensaus.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Haal de oregano uit de soep.
  • Serveer de soep over kommen.
  • Garneer met het basilicum en de Grana Padano.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.