Aubergine kun je op vele manieren bereiden. Door de aubergine in aluminiumfolie te poffen in de oven krijgt hij een vlezige structuur. De romige yoghurt-tahinsaus geeft het gerecht een bijzondere, hartige smaak. Tahin wordt gemaakt van sesamzaad en is een belangrijk ingrediënt in hummus, maar ook lekker als dip, op brood of zoals hier, in een saus. Knijp wat extra citroen uit over het gerecht voor een friszure noot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aubergine in dunne halve plakken. Meng de aubergine met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer per persoon 1 vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met 1/2 el olijfolie en verdeel de aubergine erover. Vouw dicht en bak de aubergine 25 – 30 minuten in de oven.
Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in schijfjes. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook en de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 12 – 13 minuten mee in de oven bij de aubergine.
Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta en snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met 1/4 tl citroenrasp per persoon.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Maak de pakketjes aubergine voorzichtig open: er komt hete stoom uit!
Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de aubergine ernaast met daarop de cherrytomaten. Schep de yoghurt-tahinsaus erover en bestrooi met de feta en de peterselie. Serveer met het ei en de partjes citroen.