Aubergine met yoghurt-tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei

Aubergine kun je op vele manieren bereiden. Door de aubergine in aluminiumfolie te poffen in de oven krijgt hij een vlezige structuur. De romige yoghurt-tahinsaus geeft het gerecht een bijzondere, hartige smaak. Tahin wordt gemaakt van sesamzaad en is een belangrijk ingrediënt in hummus, maar ook lekker als dip, op brood of zoals hier, in een saus. Knijp wat extra citroen uit over het gerecht voor een friszure noot.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10 g
Eiwitten16 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Oven
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aubergine poffen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aubergine in dunne halve plakken. Meng de aubergine met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer per persoon 1 vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met 1/2 el olijfolie en verdeel de aubergine erover. Vouw dicht en bak de aubergine 25 – 30 minuten in de oven.

Aardappelen bakken
2

Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in schijfjes. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tomaatjes in de oven
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook en de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 12 – 13 minuten mee in de oven bij de aubergine.

Saus maken
4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta en snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met 1/4 tl citroenrasp per persoon.

Spiegelei bakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Maak de pakketjes aubergine voorzichtig open: er komt hete stoom uit!

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de aubergine ernaast met daarop de cherrytomaten. Schep de yoghurt-tahinsaus erover en bestrooi met de feta en de peterselie. Serveer met het ei en de partjes citroen.