Bloemkoolsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Met bleekselderij en gehaktballetjes

De bleekselderij geeft deze bloemkoolsoep een verrassende twist. Het maakt de soep namelijk net wat frisser en lichter. Verder draai je zelf gehaktballetjes die je toevoegt aan de soep. Vind je dit te veel werk? Bak het gehakt gewoon los zonder er eerst balletjes van te draaien. Ook lekker!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Céleri
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

100 g

Pomme de terre à chair farineuse

150 g

Chou-fleur

1.5 pièce(s)

Céleri-branche

(Contient Céleri)

100 g

Bœuf haché

1 pièce(s)

Pain gris

(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose) Peut contenir Œuf, Fruits à coque, Graines de sésame, Lupin)

1 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

¾ pièce(s)

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)690 kcal
Énergie (kJ)2887 kJ
Graisses20 g
dont saturés8 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres12 g
Protéines41 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Couvercle
Grande casserole
Poêle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd de bleekselderij.
2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (irene) en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bleekselderij in plakjes van maximaal ½ cm dik.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
3

Verhit de helft van de olijfolie in de soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool en bleekselderij toe, draai het vuur middelhoog en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Draai de gehaktballetjes.
4

Draai ondertussen 4 balletjes per persoon van het rundergehakt. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes afgedekt in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur uit en laat afgedekt staan.

5

Bak ondertussen het rozijnenbroodje 8 minuten in de oven. Snijd of hak de krulpeterselie fijn.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de gehaktballetjes en de helft van de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige peterselie.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige peterselie en serveer met het volkoren rozijnenbroodje.