Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat

Bloemkool wordt vaak geassocieerd met de winter, maar de Hollandse bloemkool smaakt ook heerlijk in de zomer. Bij deze maaltijdsoep serveer je volkoren uienkruier. Dit is een zacht broodje met kaas en ui, speciaal door onze bakker voor jou gemaakt. De volkoren variant bevat relatief veel voedingsvezels.

Allergènes:
Œuf
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque
Graines de sésame
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

100 g

Pomme de terre

150 g

Chou-fleur

½

Courgette

3 branche(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir Céleri)

¼

Noix de muscade

1

Pain aux oignons (Uienkruier) complet

(Contient Œuf, Gluten, Lait (contient du lactose), Fruits à coque, Graines de sésame, Soja)

1 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

1

Œuf de poule

(Contient Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

¾

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)655 kcal
Énergie (kJ)2741 kJ
Graisses32 g
dont saturés15 g
Glucides62 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines26 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Râpe
Couvercle
Casserole
Poêle
Mixeur plongeant
Bol

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Schaaf de courgette in linten.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne linten. Knip of snijd de bieslook fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Voeg de nootmuskaat toe
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool, helft van de courgette en de nootmuskaat toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 - 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Bak de volkoren uienkruier 8 minuten in de oven.

Pureer de soep met de staafmixer.
7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de gebakken courgette en de helft van de crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en bieslook en serveer met de volkoren uienkruier. Snijd het ei doormidden en leg in het midden van de soep.