Tonijn-avocadobowl met furikake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japans specerij gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Vis
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

50 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Avocado

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)717 kcal
Energie (kJ)3001 kJ
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten54.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten22.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Weeg de rijst af en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijnsalade maken
3
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn, mayonaise en zoet-pikante chilisaus.
  • Breng op smaak met peper en zout
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de tonijnsalade, komkommersalade, ingelegde ui, avocado, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Garneer met de furikake.