Zalm-avocadobowl met furikake
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm-avocadobowl met furikake

Zalm-avocadobowl met furikake

met sojabonen, ui en bruine rijst

Je brengt de zalm-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japans specerij gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Avocadodip

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Komkommer en ui bereiden
2
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker. Schep af en toe om.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de sesamolie, gomasio, peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Dressing maken
3
  • Meng in een kom de mayonaise, zoet-pikante chilisaus en 1 el water per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
  • Leg de warmgerookte zalm, komkommersalade, ingelegde ui, avocadodip, tomatenblokjes en sojabonen erbovenop.
  • Besprenkel met de dressing. 
  • Garneer met de furikake.