Kabeljauw met amandelkorst met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met amandelkorst met champignons

Kabeljauw met amandelkorst met champignons

met romige pastinaak en aardappelen

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

125 gram

Kastanjechampignons

¼ stuk(s)

Citroen

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3203 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels16.3 g
Eiwitten35.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de peterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen en pastinaak. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Voeg de aardappelen, pastinaak en 25 ml room per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Vis bakken
3

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de vis erin en bedek goed met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de vis 10 - 15 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de ui 2 minuten. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de boter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige ui 2 minuten. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappelen en pastinaak en de overige room toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Breng goed op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de romige aardappelen en pastinaak over diepe borden. Schep de champignons ernaast en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven panko-amandelmengsel uit de ovenschaal en eventueel met de overige citroenrasp.