Chorizo-aardappelstoof met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Paprika

25 gram

Chorizoblokjes

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)531 kcal
Energie (kJ)2223 kJ
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13.7 g
Eiwitten20.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Bereid de bouillon.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in vier of acht partjes (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

Groenten bakken
2
  • Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de soeppot en bak 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen.
Stoven
3
  • Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de paprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of tot de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door.
  • Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pot.
Serveren
4
  • Hak ondertussen de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout.
  • Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.

Weetje: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?