Conchiglie met ratatouille en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

met aubergine, paprika en tomaat

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)717 kcal
Energie (kJ)3000 kJ
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten90.2 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels8.7 g
Eiwitten23.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de conchiglie en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Pasta koken
3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

Ratatouille maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg de tomatenblokjes, culinaire room en per persoon: 3 el kookvocht en 1 tl suiker toe aan de grote sauteerpan. Laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie en het basilicum fijn.

Serveren
6

Voeg de conchiglie toe aan de sauteerpan met ratatouille en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de bladpeterselie en het basilicum.