De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt hem extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht bij jou op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ bosje(s)
Radijs
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Handsinaasappel
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Rode peper
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ el
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte kippendij in met 1 el ketjap per persoon. Leg met de huid naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in kwarten (zie Tip).
Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Bak de kippendij 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijsjes en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.
Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.
Snijd de koriander en de munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de rode peper door de saladekom met het zoetzuur.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng vlak voor serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.
Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en kippendij op de salade (zie Tip).
Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte kippendij? Meng dit dan door de rijst.