Double protein - Tostada met dubbele portie kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat

FLAG: Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

3 stuk(s)

Witte tortilla

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2669 kJ
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten23.2 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.7 g
Eiwitten49.8 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de mais af.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostada's maken
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostada's met de overige limoen.