Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met champignons, rucola, veldsla en pecorino

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

30 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)823 kcal
Energie (kJ)3441 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.7 g
Eiwitten24 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour les farfalle, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Ajoutez-y 1 pincée de sel. Faites cuire les pâtes 11 à 13 minutes à couvert. Égouttez-les, puis réservez-les sans couvercle. Émincez l'oignon rouge. Écrasez ou émincez l'ail. Nettoyez les champignons blonds avec l'essuie-tout, puis coupez-les en quartiers.

Cuire
2

Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen-vif. Faites revenir l'ail et l'oignon rouge 1 à 2 minutes. Ajoutez les champignons et faites-les cuire 5 à 7 minutes. Ajoutez le pesto de champignons et réchauffez 1 minute.

Tip: Wist je dat champignons rijk zijn aan vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Ciseler le persil
3

Déchirez grossièrement la roquette et la mâche. Ciselez grossièrement le persil. Dans le wok ou la sauteuse, mélangez les farfalle aux champignons. Salez et poivrez à votre convenance.

Servir
4

Servez la roquette et la mâche sur les assiettes. Disposez les pâtes par-dessus. Garnissez du pecorino râpé et du persil frisé.