Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten

Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten

Au poivron et à l’origan frais

Je komt de makreel tegen in de Noordzee, Atlantische oceaan, Middellandse Zee, Oostzee en Zwarte Zee. De makreel eet voor-namelijk vislarven en organismen die in plankton zitten. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en dus heel gezond!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse oregano

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak fijn.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.