Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Kappertjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2385 kJ
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels11.2 g
Eiwitten22.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op.
  • Snijd de tomaat in partjes en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Meng in een saladekom de krieltjes, sperziebonen, tomaat, komkommer en mayonaise met de tonijn.
  • Voeg de bewaarde olijfolie van de tonijn toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.