FLAG: Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? (Het juiste antwoord is: vitamine C)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Rode paprika
65 gram
Champignons
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
100 ml
Culinaire room
20 gram
Veldsla
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
¼ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat het groene deel van de steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 blokje kippenbouillon per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.
Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
Meng de zilvervliesrijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.
Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.