Romig vispannetje met koolvis, prei en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romig vispannetje met koolvis, prei en wortel

Romig vispannetje met koolvis, prei en wortel

met aardappelpuree

Wist je dat onze koolvis in de koude wateren rond IJsland wordt gevangen met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

1 tl

Paprikapoeder

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2685 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels13.5 g
Eiwitten32.1 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de wortel in fijne halve maantjes. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de prei en wortel 4 – 6 minuten, haal uit de pan en leg in een ovenschaal. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Stoven
2

Verhit opnieuw 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 – 2 minuten mee. Blus de ui af met de culinaire room en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Roer goed en laat 4 – 5 minuten reduceren. Breng op smaak met peper en zout.

Vispannetje maken
3

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in partjes. Leg de vis in de ovenschaal en voeg de tomaten toe. Giet de roomsaus eroverheen en bestrooi het geheel met de belegen kaas. Bak het vispannetje 20 – 25 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.

Aardappelen koken
4

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het vispannetje over de borden en serveer met de aardappelpuree.