In dit recept is gewoon flatbread vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Leccino-olijven
10 gram
Verse munt, oregano en peterselie
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Volkoren Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
1.5 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in schijfjes. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.
Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.
Leg de flatbreads op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de ui, paprika, oregano, olijven en tomatenschijfjes. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.
Weetje: De flatbreads zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.
Snijd de flatbreadpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.