Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Met aubergine, spinazie en oude kaas

Deze groentelasagne is een echte HelloFresh-favoriet! Heerlijk romig en lekker vullend, comfortfood bij uitstek. Je maakt zelf een roux - de basis voor allerlei sauzen - van boter en bloem. Door de saus in te koken wordt hij dikker. Let tijdens het koken goed op: hoe snel dit gaat hangt af van het formaat van je pan en de precieze hoeveelheden bloem en roomboter die je gebruikt.

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.25 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.25 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Garde
Ovenschaal
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal ½ cm dik.

Aubergine bakken
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met 21/2 tl olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

Roux maken
3

Voeg de bloem toe aan de pan en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.

Roomsaus afmaken
4

Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven.

6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.