Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Met aubergine, spinazie en oude kaas

Deze groentelasagne is een echte HelloFresh favoriet! Heerlijk romig en lekker vullend, comfortfood bij uitstek. Je maakt zelf een roux - de basis voor allerlei sauzen - van boter en bloem. Door de saus in te koken wordt hij dikker. Let tijdens het koken goed op: hoe snel dit gaat hangt af van het formaat van je pan en de precieze hoeveelheden bloem en roomboter die je gebruikt.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Culinaire room

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse lasagnebladen

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1.25 el

[Plantaardige] boter

1.25 el

Bloem

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)480 kcal
Energie (kJ)2006 kJ
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten20.6 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels5.8 g
Eiwitten13.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan

Instructies

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Aubergine bakken
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

Roux maken
3

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft (zie TIP).

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je evenveel boter als bloem gebruikt. Is de roomsaus te dun? Laat hem dan nog even inkoken.

Roomsaus afmaken
4

Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Lasagne maken
5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen (ZIE TIP) en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger. Je krijgt meer kaas dan je nodig hebt in dit gerecht. Ben jij een grote eter, voeg.. zie fun facts

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.