Deze groentelasagne is een echte HelloFresh favoriet! Heerlijk romig en lekker vullend, comfortfood bij uitstek. Je maakt zelf een roux - de basis voor allerlei sauzen - van boter en bloem. Door de saus in te koken wordt hij dikker. Let tijdens het koken goed op: hoe snel dit gaat hangt af van het formaat van je pan en de precieze hoeveelheden bloem en roomboter die je gebruikt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
50 ml
Culinaire room
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Verse lasagnebladen
250 ml
Zoutarme groentebouillon
1.25 el
[Plantaardige] boter
1.25 el
Bloem
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus indikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft (zie TIP).
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je evenveel boter als bloem gebruikt. Is de roomsaus te dun? Laat hem dan nog even inkoken.
Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen (ZIE TIP) en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger. Je krijgt meer kaas dan je nodig hebt in dit gerecht. Ben jij een grote eter, voeg.. zie fun facts
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.