Heek met kruidensaus en friszoete parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Heek met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met wortel, kerstomaten en rozijnen

Wist je dat hoewel kerstomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

10 gram

Rozijnen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2519 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten67.8 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes.
  • leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed, zodat de wortel goed bedekt is. Rooster 15 minuten in de oven.
  • Voeg daarna de tomaat en kerstomaten toe en rooster opnieuw 15 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn.
Parelcouscous koken
2
  • Verhit de overige olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens 1/3 van de peterselie doorheen.
Heek bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de heek 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
  • Haal de heek uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  • Bewaar de pan met bakvet.
Serveren
4
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in dezelfde pan en voeg de helft van de overige peterselie toe. Breng op smaak met peper en meng goed.
  • Meng de tomaten en wortel door de couscous en verdeel over de borden. Garneer met de overige peterselie.
  • Leg de vis erbovenop en besprenkel met de saus uit de pan.