Hollandse salade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

en mosterd-dilledressing

Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing kun je alle smaken met elkaar in balans brengen. Deze keer maak je een typisch Scandinavische dressing met onder andere mosterd en dille. Je serveert de dressing met onder meer Hollandse radijsjes. Heb je radijs over? Gebruik het dan als broodbeleg.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

250 g

Grenailles

150 g

Haricots verts

5 pièce(s)

Radis

2 brin(s)

Aneth frais

(Peut contenir Céleri)

70 g

Filet de truite fumée

(Contient Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

2 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cs

Moutarde

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)553 kcal
Énergie (kJ)2314 kJ
Graisses24 g
dont saturés4 g
Glucides52 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines27 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Saladier

Instructions

1

Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook de sperziebonen en krieltjes.
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes.

Snijd de radijs.
3

Snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille heel fijn.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Voeg de dressing toe.
5

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en meng ¾ van de forel, met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige forel en dille.
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en dille.