Benieuwd hoe je een zelfgemaakte bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
195 gram
Passata
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¼ el
Suiker
½ tl
[Plantaardige] boter
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix en de Siciliaanse kruiden toe en bak 4 - 5 minuten al roerend mee. Voeg de passata en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken, of tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter af. Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1/3 van de culinaire room toe en roer door tot de culinaire room volledig is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige culinaire room. Voeg de culinaire room geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip). Voeg 25 ml water per persoon toe en laat 3 minuten indikken op hoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg peper naar smaak toe.
Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop (zie Tip). Bedek het lasagneblad met een dun laagje roomsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.
Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.
Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.