Lichte waterzooi van koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lichte waterzooi van koolvis

Lichte waterzooi van koolvis

met wortel, prei en laurier

Authentiek en boordevol smaak: Belgische klassiekers worden overal ter wereld én vooral graag in eigen keuken gesmaakt. Geniet van het beste van België met de lekkerste recepten van eigen bodem.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme visbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)562 kcal
Energie (kJ)2351 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers13 g
Vezels13.5 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon (zie Tip). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was grondig. Was de wortel en snijd in dunne halve maantjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 - 200 ml bouillon per persoon en vul dat verder aan met kokend water.

Waterzooi bereiden
2

Verhit 1 el boter per persoon in een grote pot of soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

Peterselie snijden
3

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Vis snijden
4

Snijd de vis in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.

Vis pocheren
5

Verlaag het vuur van de waterzooi wanneer de aardappelen gaar zijn zodat het niet meer kookt. Meng de culinaire room en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de visstukjes in de waterzooi en pocheer, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.