Schelvis met spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met spekreepjes

Schelvis met spekreepjes

met spinazie-pastinaakstoemp met gekaramelliseerde ui

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

100 gram

Pastinaak

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels17.3 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Spekreepjes bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 2 - 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Bak de ui 9 - 12 minuten in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg eventueel wat honing toe naar smaak. Roer goed door en zet het vuur uit.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout.
  • Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak 1 - 2 minuten per kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de knoflookspinazie en een scheutje melk toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over de borden.
  • Schep de ui over de stoemp.
  • Leg de vis ernaast en garneer met de spekreepjes.

Weetje: De vis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.