Mafaldine met opgeklopte feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine met opgeklopte feta

Mafaldine met opgeklopte feta

met citroen, geroosterde groenten en hazelnoten

Receptontwikkelaar Iris: "Dit is het eerste recept dat ik voor HelloFresh heb ontwikkeld, destijds geïnspireerd door de online viral 'whipped feta' trend. Je maakt hier een romige maar frisse wittekaassaus van de bekende Griekse kaas. De mooie kumato-tomaten en de za'atar maken dit gerecht helemaal af!"

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Hazelnoten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3627 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten. Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier. 
  • Besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.
Malfadine koken
2
  • Kook de mafaldine 7 - 9 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snijd de peterselie fijn. Plet de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Hak de hazelnoten grof.

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.

Opgeklopte feta maken
3
  • Voeg de feta, Oatly kookhaver, knoflook en extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom.
  • Voeg de helft van de peterselie en per persoon: 1/2 tl citroenrasp, het sap van 1 citroenpartje en 1/2 el water toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de opgeklopte feta toe aan de pot met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de mafaldine over de borden en leg de geroosterde groenten erbovenop. 
  • Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie en de overige citroenrasp. 
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.