Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
0.12 stuk(s)
Ei
40 gram
Haverdeegmix
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad)
4.5 gram
Geroosterde hazelnoten
0.1 stuk(s)
Tony Chocolonely Melk
2.5 gram
Gedroogde cranberry's
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
10 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
0.1 gram
[Plantaardige] boter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de chocolade en de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocolade, noten en cranberries.
Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat (zie TIP). Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg in het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het folie eraf en snijd plakjes van 1,5 cm af. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds lager zodat de koekjes om en om liggen. (zie TIP)
Tip: Past het niet allemaal tegelijk op de bakplaat? Bak het dan in 2 x in de oven.
Bak de koeken 15 - 18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik (zie TIP).
Tip: Zijn de koeken de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.