Meatier-burger met patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier-burger met patatjes

Meatier-burger met patatjes

met champignons en mesclunsalade

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

20 gram

Mesclun

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2738 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.

Aardappelen bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in schijfjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.

Burger bakken
5

Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de burger met de patatjes. Serveer de gebakken groenten en de salade ernaast.