Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 blik(ken)
Kikkererwten
0.99 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
3 stuk(s)
Bruine tortilla
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Labne
20 gram
Mangochutney
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Maar, niet alleen dat! Ze zijn ook rijk aan verschillende B-vitamines, ijzer, calcium, magnesium en kalium. Én ze bevatten 4-5x meer vitamine E in vergelijking met andere peulvruchten. Vitamine E hebben we nodig voor een sterke weerstand.
Tip: Let op! Door hun schilletje kunnen de kikkererwten opspringen tijdens het bakken. Dek de koekenpan daarom eventueel de eerste paar minuten af om te voorkomen dat ze uit de pan springen.
Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen rijk is aan groenten maar ook aan vezels en calcium? De voornaamste bronnen van de vezels zijn naast de groenten ook de bruine tortilla's en de kikkererwten.
Tip: Vezels zijn onder andere van belang voor een goede werking van de darmen, een verzadigd gevoel en het voorkomen van energiedips door bloedsuiker schommelingen.