Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Prei
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
25 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de lasagnebladen (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen. Pluk de dilleblaadjes van de takjes.
Tip: Laat de lasagnebladen tot je ze gebruikt in stap 4 in de koelkast liggen, zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!
Bereid 25 ml bouillon per persoon. Voeg de tomaat, prei, culinaire room, de bouillon en de helft van de dille toe aan de sauteerpan met garnalen. Laat de saus zachtjes koken tot de lasagnebladen gaar zijn in stap 5. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in 2 gelijke stukken, zodat je 4 bladen per persoon kunt serveren.
Kook de lasagnebladen met een snuifje zout, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort af met koud water. Ga meteen door met stap 6 (zie Tip).
Tip: Als je te lang wacht gaan de lasagnebladen aan elkaar plakken.
Leg een lasagneblad op een bord en schep hier een laagje roomsaus met garnalen op. Dek af met een lasagneblad en voeg nog een laagje saus toe. Herhaal dit nog een keer en eindig met een lasagneblad. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de lasagne. Garneer met de overige dille.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?