Romige orecchiette met chorizo en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orecchiette met chorizo en broccoli

Romige orecchiette met chorizo en broccoli

met pecorino, Grana Padano en kerstomaten

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3289 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels9.5 g
Eiwitten35.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. 
  • Kook de pasta 8 minuten in de pot met deksel.
  • Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Chorizo bakken
2
  • Halveer de kerstomaten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo en ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de knoflook en kerstomaten toe en bak nog 1 minuut mee.
Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room en BBQ rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van beide kazen toe. Meng goed door. Laat nog 2 - 3 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige kaas.