Orzosalade met salami en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met salami en Parmigiano Reggiano

Orzosalade met salami en Parmigiano Reggiano

met citroenroomkaas en kerstomaten

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

3 plak(ken)

Salami

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bord
Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pot en kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snijd de salami in reepjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de salami in 3 - 4 minuten krokant.
  • Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bewaar de pan met het bakvet.
Bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes. 
  • Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladselder fijn.
  • Voeg in de laatste minuut de bladselder toe en bak mee. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer de kerstomaten. Voeg de kerstomaten, de gebakken groenten en de orzo toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Verdeel de pastasalade over diepe borden. 
  • Leg de roomkaas op de pasta en garneer met de Parmigiano Reggiano.
  • Verkruimel de krokante salami over de borden en serveer met de overige citroenpartjes. 

Weetje: Wist je dat kerstomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.