Pitabroodjes met frisse pikante tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met frisse pikante tonijnsalade

Pitabroodjes met frisse pikante tonijnsalade

met limoen, geroosterde wortel en hazelnoten

Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de bospeen en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Vis
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ bosje(s)

Bospeen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3536 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten67.9 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10.9 g
Eiwitten22.8 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Bospeen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en breng water aan de kook in een pot.
  • Weeg de bospeen af, verwijder de bladeren en laat een klein stukje van de stengel zitten.
  • Halveer de bospeen in de lengte of snijd grotere wortels in kwarten.
  • Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten en giet af.
Bospeen roosteren
2
  • Snipper de ui en hak de hazelnoten grof.
  • Verdeel de bospeen en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de bospeen 10 minuten in de oven.
  • Voeg daarna de hazelnoten toe en rooster nog 5 - 10 minuten.
Tonijnsalade maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers uit.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan een kom, samen met de rode peper, mayonaise, de overige ui en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Serveren
4
  • Besprenkel de pita's licht met water en maak een kleine opening in elke pita.
  • Vul de pita's met de tonijnsalade en leg op de bakplaat wanneer de bospeen nog 5 minuten in de oven moet (zie Tip).
  • Serveer de tonijnpita's op borden met de geroosterde wortels ernaast. Garneer met de eventuele overige limoenrasp.

Tip: Als niet alle pita's in de oven passen, rooster ze dan eerst en vul ze daarna met de tonijnsalade.