FLAG: Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Rigatoni
100 gram
Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes
200 gram
Italiaanse groentemix
20 gram
Ricotta
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni 13 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout (zie TIP).
Tip: De groenten gaan straks kort mee de oven in, dus ze moeten al redelijk gaar zijn.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes 4 - 6 minuten. Deze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met de ricotta, de Italiaanse kruidenmix en de extra vierge olijfolie. Breng flink op smaak met peper en zout. Schep vervolgens de ricotta, de rigatoni en de kip door de groenten en verdeel dit mengsel over een ovenschaal.
Strooi de geraspte oude kaas over het gerecht en bak nog 6 - 8 minuten in de oven (zie TIP).
Tip: Als de groenten nog erg hard zijn, kun je de ovenschaal nog iets langer in de oven laten staan.
Verdeel de ovenschotel over de borden.