Pastaschotel op z'n Grieks met biefstukreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel op z'n Grieks met biefstukreepjes

Pastaschotel op z'n Grieks met biefstukreepjes

met witte kaas, courgette en paprika

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Je bereidt deze pastaschotel met biefstukreepjes, kaneel, oregano en feta.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

⅓ tl

Gemalen kaneel

Tomatenpuree

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3203 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels4.9 g
Eiwitten46.2 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook water in een ruime pot voor de penne en kook de penne 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, maar bewaar het kookvocht en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snuifje kaneel 2 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Bakken
3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of sauteerpan en bak 8 - 10 minuten al roerend. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Pastaschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de saus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven. Verhit, als de pastaschotel bijna gaar is, 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Verdeel de biefstukreepjes over de pasta.