Romige volkoren fusilli met bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige volkoren fusilli met bloemkool

Romige volkoren fusilli met bloemkool

met spinazie en geraspte kaas

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Bloemkool

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

15 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Garde
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Bloemkool bakken
2

Meng de bloemkool op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 14 - 16 minuten in de oven.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Pasta koken
3

Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog (zie Tip).

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram. 

Roux maken
4

Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
5

Voeg 1/3 tl Belgische kruidenmix per persoon en de spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg vervolgens de culinaire room, geraspte belegen kaas, gruyère en het kookvocht van de pasta toe. Meng goed en laat 2 - 3 minuten reduceren. Schep als laatste de pasta en de helft van de bloemkool door de saus.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige bloemkool.