Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mini-romatomaten
gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Rood basilicum
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
50 gram
Courgette-spaghetti
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4-6 minuten.
Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.
Voeg de courgette spaghetti toe aan de mini-romatomaten en bak 1-2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en rode basilicum.
Tip: Wist je dat walnoten een van de enige noten zijn met omega-3 vetzuren? Omega-3 vetzuren zijn goed voor... (zie fun facts)