Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

in aubergine-roomsaus met semi-gedroogde tomaten en vers basilicum

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe draai en vol verrassende smaken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

30 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Rucola

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4209 kJ
Vetten58.9 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels6.8 g
Eiwitten27.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram pasta per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de overige kaas en pasta kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de culinaire room toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de penne, de aubergine en de basilicumcrème door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden.
  • Verdeel de burrata over de pasta.
  • Garneer met de walnootstukjes, de rucola en het basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.