.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Buffelyoghurt
1 stuk(s)
Ui
¼ head
IJsbergsla
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
100 gram
Kipgyros
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
5 gram
Verse munt
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: Heb je een broodrooster? Dan kun je de pita's ook toasten.
Tip: Je gebruikt vrij weinig olie. Zet het vuur lager als het begint aan te bakken. In de volgende stap komt er genoeg vet uit de kipgyros om alles goed te bakken.
Tip: De meerderheid van de mensen krijgt dagelijks maar 60% van de ADH vezels binnen. Met dit gerecht zit je al bijna op 50%. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.
Tip: De pita's in dit gerecht zijn een volkoren graanproduct. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 & B2.