Je brengt de zelfgemaakte tonijnsalade op smaak met limoen, rode peper en kokosrasp. Samen met de wortel en knapperige hazelnoten vormt dit een feestje op je bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Wortel
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de wortel. Snijd de wortels in dunne lange staafjes van 1 cm. Kook de wortel, afgedekt, 5 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af.
Snipper ondertussen de ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Hak de hazelnoten grof.
Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verdeel de wortel en de helft van de ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de hazelnoten over de wortel.
Meng in een kom de rode peper, tonijn, mayonaise, kokosrasp en overige ui met per persoon: 1/2 tl limoenrasp en 1/2 el limoensap (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een lichter alternatief zoals yoghurt of plattekaas.
Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel. Leg in de laatste 5 minuten de pitabroodjes tussen de wortel en bak mee in de oven (zie Tip).
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen en heb je een kleine oven? Verwarm de pita's dan in een broodrooster en vul daarna pas met het tonijnmengsel.
Serveer de gevulde pitabroodjes met de wortel en garneer met de overige limoenrasp.