Platbroodpizza's met champignons en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

Platbroodpizza's met champignons en mozzarella

met courgette, rode ui en vers basilicum

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)774 kcal
Energie (kJ)3238 kJ
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten90.9 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.6 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Snijd de champignons in plakken. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten (zie Tip). Haal uit de pan en verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de courgetteplakjes 1 – 2 minuten.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan hier al mee met de champignons en paprika.

Tomatensaus maken
4

Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook, het paprikapoeder en de Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza beleggen
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de rode ui en de paprika over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano, geraspte belegen kaas en mozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier 5 - 6 minuten in de oven (zie Tip). Hak ondertussen de basilicumblaadjes fijn.

Tip: Passen niet alle pizza’s tegelijkertijd in de oven? Beleg de volgende platbroden dan pas als de andere in de oven staan, zo voorkom je dat de bodem vochtig wordt.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.