Tex-Mex pizza met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en ui

Vandaag geef je een Mexicaanse draai aan je pizza. Je belegt hem namelijk met avocadodip en mais.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

⅓ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3852 kJ
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten114.3 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten31.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip en scan voor kooktips!).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, passata en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Garnering bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, ui, avocadodip en witte kaas. Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kun je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenschijfjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groente-inname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.