Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

Kip in bulgogi-hoisinsaus met bruine rijst

met paprika, pinda's en lente-ui

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

2 stuk(s)

Lente-ui

75 gram

Bruine snelkookrijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2563 kJ
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten38.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg aan een kom de kipfiletstukjes en de mix van rode peper, gember en knoflook toe.
  • Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe aan de kip en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijden
2
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. 
  • Hak de gezouten pinda's grof.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en bak 3 - 4 minuten al roerend. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de lente-ui en paprika toe aan de wok of sauteerpan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bulgogisaus, de kipfiletstukjes en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 1 minuut indikken op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop.
  • Garneer met de gezouten pinda's en overige lente-ui.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.