Kabeljauw in tahinsaus met broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

Kabeljauw in tahinsaus met broccolini

met couscous, wortel en za'atar

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad
Vis
Amandelnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Broccolini

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

50 ml

Water

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3540 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels13.6 g
Eiwitten43 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel. Haal de pot van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Snijd de peterselie fijn.

Roosteren
3

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. 

Vis bakken
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten, draai om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.

Saus maken
5

Meng in een kom de tahinsaus met het water voor de saus. Meng de helft van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan met kabeljauw van het vuur en voeg de tahinisaus toe.

Serveren
6

Roer de Midden-Oosterse kruiden door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous op diepe borden en leg de kabeljauw in de saus hier bovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.