Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

met broccolini en geschaafde amandelen

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Wortel

40 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccolini

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3626 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten54.7 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten52.1 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.1 g
Eiwitten36.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Hak de verse kruiden fijn.

Weetje: 100 gram prei bevat meer dan 1/3 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur, wat een belangrijke rol speelt voor de groei en het functioneren van het lichaam.

Vulling bereiden
2

Verhit 10 g boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg de de culinaire room en per persoon: 100 ml bouillon en 1 tl mosterd toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten indikken. Roer regelmatig door.

Ovenschotel maken
3

Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Amandelen roosteren
4

Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
5

Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan, stoom de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg nog wat water toe als je denkt dat de broccolini te doog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden.