Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes en zoetzure ui

Oesterzwammen zijn een prima vleesvervanger. Door ze te scheuren in plaats van ze te hakken, blijft hun delicate, unieke textuur behouden.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Oesterzwammen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

25 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3279 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels18 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Oesterzwammen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de oesterzwammen in stukken.
  • Meng in een kom de oesterzwammen, de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de oesterzwammen 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Aardappelen bakken
2
  • Snijd de aardappelen in wedges.
  • Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een sauteerpan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg de overige olijfolie en de helft van de Afrikaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed door en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Knoflooksaus maken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Besprenkel de tortilla licht met water, wrijf in met de overige Afrikaanse kruiden en bak de tortilla 2 - 3 minuten mee in de oven.
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Serveren
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt, knoflook, verse kruiden en 1/2 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tortilla's met de oesterzwammen, patatjes, komkommer en de ingelegde ui.
  • Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.