Risotto met burrata en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met burrata en spekjes

Risotto met burrata en spekjes

met Grana Padano, amandelen en rode peper

Speciaal ingrediënt in je box! Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Labels:
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Spekreepjes

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten35.2 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.5 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de basilicumblaadjes grof. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. 

Spekreepjes bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak 5 minuten al roerend op laag vuur. Voeg de risottorijst toe aan de pot en bak 1 minuut al roerend.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pot met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.

Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn. 

Risotto afmaken
4

Roer de tomaat door de risotto. Voeg 1 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon en de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Scheur de spinazie klein boven de pot wanneer de risotto bijna gaar is en laat slinken. 

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pot. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Amandelschaafsel roosteren
5

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Haal de risotto van het vuur. Voeg de helft van het basilicum en de helft van de Grana Padanovlokken toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en en laat 2 minuten afgedekt staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Halveer de burrata en verdeel over de risotto. Bestrooi met de overige Grana Padanovlokken. Voeg rode peper naar smaak toe. Garneer met het overige basilicum, het amandelschaafsel en de balsamicocrème.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.