Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Bloem
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
150 ml
Water
1.5 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg 1/2 el bloem per persoon, peper en zout toe aan een kom. Voeg de aubergineblokjes toe en meng goed tot ze bedekt zijn met een laagje bloem.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes al roerend in 8 - 10 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en bewaar apart voor later.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de ui en Italiaanse kruiden 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en orzo toe en bak nog 1 minuut al roerend. Blus af met de tomatenblokjes en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1 tl suiker. Laat al roerend 2 - 3 minuten reduceren.
Voeg het bouillonblokje en 150 ml water per persoon toe aan de tomatensaus (zie Tip). Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 15 - 17 minuten zachtjes reduceren, of tot de orzo gaar is. Meng tussendoor regelmatig zodat de orzo niet aanbakt en voeg eventueel meer water toe indien de orzo te snel droog kookt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan van de aubergine op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 6 - 8 minuten bruin. Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een rasp.
Voeg, wanneer de orzo gaar is, de helft van de aubergineblokjes toe en roer 1/2 van de geraspte Parmigiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over borden. Serveer de kipfilethaasjes op de orzo en garneer met de overige aubergineblokjes en geraspte Parmigiano.