Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus

Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ el

Honing

100 gram

Broccolirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

70 gram

Witte langgraanrijst

ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)182 kcal
Energie (kJ)762 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten5.5 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels1.6 g
Eiwitten2.8 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12-14 minuten op laag vuur.
  • Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.
Kip bakken
2
  • Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1-2 minuten.
  • Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed.
  • Dek de pan af en bak nog 3-4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.
  • Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn (zie TIP).
  • Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout

Tip: Sesamolie is vrij sterk van smaak. Voeg eventueel minder toe of laat het helemaal weg als je er niet van houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden.
  • Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop.
  • Serveer de komkommersalade erbij.